Kezdőoldal

Vezetékes víz, vagy kútfúrás?

Ma, amikor a vezetékes víz ára az egekben van, sokan visszasírjuk a régi jó kutakat. Persze aki társasházban vagy tömbházban lakik, annak nincs más lehetősége, csak a drága csapi víz használata.

Azonban akiknek családi házuk van, esetleg hétvégi házuk, vagy nyaralójuk, ők gyakran gondolkodnak el azon, hogy mennyivel gazdaságosabb egy kút. Ilyenkor jön szóba a kútfúrás. Persze ez sem ennyire egyszerű, hiszen a kutak vizével ma már vigyázni kell, nem mindenhol alkalmas a kútvíz emberi fogyasztásra, azonban ha fogyasztásra a csapvizet használjuk, minden egyéb esetben pedig a kút vizét, akkor már jelentős összeget lehet spórolni.

A kút vize alkalmas mosásra, takarításhoz, kocsi mosásra, öntözésre, ami családi házban ugye gyakran szükséges. Ráadásul, ha bevizsgáltatjuk a vizet, akkor kiderülhet, hogy fogyasztásra is alkalmas, és akkor nyert ügyünk van.

Sok esetben azonban a kútfúrás nem csak lehetőség, hanem az egyetlen járható út, hiszen vannak olyan helyek, ahol nincs vezetékes víz, és az egyetlen vízvételi lehetőség a kút. Ez esetben nem csak egy lehetőség, hanem az egyetlen lehetőség a kútfurás, ahhoz, hogy vizünk legyen.

Top