Miként jut el kútfúrás után a víz a lakásba?

Amennyiben a rétegvízből nyert vizet emberi fogyasztásra szeretnénk használni, akkor muszáj azt a vizet valahogy bejuttatni a lakásba, azaz ki kell építeni valamiféle csőrendszert, vagy vezetéket, aminek segítségével a kútfúrás terméke eljut a poharunkig.

Ehhez szükség lesz szivattyúra, csövekre, különböző szerelvényekre, hidrofor tartályra és nyomáskapcsolóra. Amennyiben áramláskapcsolóval vezérelt a szivattyúnk, abban az esetben csak kevés anyagot kell beépíteni a rendszerbe, viszont minden egyes csapnyitáskor be fog indulni a szivattyú.

A hidrofor tartályos megoldás esetében kisebb mennyiségű vízfogyasztás esetén, mint például a WC-öblítés, nem fog bekapcsolni a szivattyú. Hosszabb időn át tartó vízelvétel esetén azonban folyamatosan fog működni a szivattyú, és állandó nyomást fog biztosítani.

Kútfúrás után tehát így lesz kútvíz a lakásban. Azonban ha odabenn vezetékes vizet használunk, és a kútfúrás csak az öntözés, valamint az állatok ellátása miatt történt, akkor nincs szükség a fenti plusz beruházásokra.