Kezdőoldal

Kútfúrás árak

Mindenekelőtt azt kell leszögezni, hogy a kútfúrás ára nagyon ritkán határozható meg látatlanban. Ilyen módon a kútfúró vállalkozók díjszabásai elsősorban irányárként értelmezhetők, ha egyáltalán komoly az ajánlat.

Garantált fix áron gyakorlatilag lehetetlen kútfúrást vállalni. Ha a kedves érdeklődő ilyen ajánlatot talál, ráadásul alacsony áron, akkor valószínűleg nagyon is megörül neki. De lássuk csak, miért elfogadott nézet a kútfúró szakmában, hogy olcsó húsnak híg a leve…

Annak érdekében, hogy egy kút elkészülhessen, számos engedélyre van szükség. Ezek az engedélyek vonatkoznak mind a kútra, mint a kútfúróra. Természetesen legálisan bejegyzett vállalkozás vagy egyéni vállalkozó végezheti el a munkát, ráadásul rendelkeznie kell megfelelő szakképesítéssel. A felszereléseknek meg kell felelniük a műszaki-biztonsági előírásoknak, erről igazolással kell rendelkezzenek. A fúrt kútnak meg kell felelnie mindennemű előírásnak és szabványnak, a mélységtől függetlenül.

Sajnos a gyakorlat azt mutatja, hogy a jelentős mértékben áron alul szolgáltató kútfúrók esetében rendszerint valamilyen hiányosságok mutatkoznak, amelyek a munka minőségét veszélyeztetik.

Top