A fúrt kút, mint befektetés

Tagadhatatlan, hogy hajlamosak vagyunk mindent a befektetés megtérülésének szempontjából figyelni. Ez természetes, hiszen mindannyian szeretnénk pénz spórolni.

A fúrt kút megtérülése számos tényezőtől függ; mindenekelőtt a befektetett összeg nagyságától, ami számos tételből adódik össze. Ezt jelentősen befolyásolják az adott terület adottságai, a fúrás mélysége és a felszerelés ára. De természetesen a kihasználtság is befolyásolja a megtérülést, ami legtöbb esetben az öntözött terület nagyságával egyenlő. Amennyiben az adott kutat kert locsolására használjuk, a befektetett költségek rendszerint egy-három év alatt térülnek meg. Ezután már minden egyes évben elkönyvelhető a megtakarítás.

Ideális esetben a befektetés mértéke várhatóan olyan 300-500 forintra tehető, de sok esetben ennél nagyobb összegre van szükség. Értelemszerűen nagyobb összeg esetén a megtérülés is több időt vesz igénybe, ha azonos felhasználást feltételezünk. Általánosságban az is elmondható, hogy nagyobb kapacitású felszerelés esetén nagyobb terület öntözése vagy szélesebb körű felhasználás lehetséges.